/Files/images/1 8067-23 дод4.png

/Files/images/1 8067-23 дод5.png

/Files/images/1 8067-23 дод6.png

/Files/images/1 8067-23 дод7.png

/Files/images/1 8067-23 дод8.png

/Files/images/1 8067-23 дод3.png

/Files/images/IMG-f0878a52f0f8ddbbe18c64d7019a2d74-V.jpg

/Files/images/IMG-685adb09f571e99bd5aadc2aa1480e83-V.jpg

/Files/images/IMG-c693e816757a0fc9fe05811cdc0cc082-V.jpg

/Files/images/IMG-e3f7a69e4589e83a7fc083cbad721905-V.jpg

За підсумками обласного заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів "Моя

Україно" дипломами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді нагороджено учнів закладів загальної середньої освіти Новоушицької територіальної громади та вихованців Новоушицького будинку дитячої творчості.

В номінації "Портрет" у першій віковій категорії дипломом ІІ ступеня нагороджено Гурняка Івана, учня Новоушицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2; дипломом ІІ ступеня нагороджено Ковтуняка Олександра, учня Капустянської гімназії.

В номінації "Фото із застосуванням програми Adobe Photoshop" у першій віковій категорії дипломом І ступеня нагороджено Гайдук Дарію, вихованку Новоушицького будинку дитячої творчості.

В номінації "Безбар'єрність фото" у другій віковій категорії дипломом ІІ ступеня нагороджено Барабанову Анну, вихованку Новоушицького будинку дитячої творчості.

Пишаємося юними фотографами та бажаємо подальших творчих здобутків!

ЕКСПРЕС – ІНФОРМАЦІЯ «Про небезпеку перебування на воді»

Лише з початку купального сезону на водоймах області загинуло 23 людини, з них 5 діти. Проте, навіть така невтішна ситуація не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.
Саме бездумні дії призвели до трагедій, що трапились 10 липня на
р. Дністер в с. Слобідка Малиновецька Кам`янець-Подільського району, де потонув 22-річний парубок, ще один нещасний випадок того дня стався в
с. Солобківці Хмельницького району.
Вже 11 липня під час плавання у ставку села Жижниківці Шепетівського району потонув 38-річний чоловік, а в с. Комарівка Шепетівського району загинув 59-річний чоловік, подібний випадок стався в с. Кременчуки Хмельницького району.
12 липня в Шепетівці потонув 35-річний чоловік. Того ж дня
увечері — о 19:20 до Служби порятунку надійшло тривожне повідомлення про те, що в обласному центрі на річці Південний Буг під час купання потонув
15-річний підліток. У той самий час поблизу села Михля Ізяславської територіальної громади Шепетівського району в річці Горинь було виявлено загиблого 6-річного хлопчика, який також потонув під час купання.
13 липня в с. Орихівка Хмельницького району на місцевій водоймі вода забрала життя в 12-річної дитини.
Аби запобігти нещасним випадкам на водоймах, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області вкотре закликає громадян: не ризикувати своїм життям, купатися лише на спеціально облаштованих пляжах, не заходити у воду напідпитку та в жодному разі не залишати дітей без нагляду.
Шановні громадяни, якщо ви виявили бажання покататись на плавзасобах або скупатись у ставку чи річці, - пам’ятайте елементарні правила поводження на водоймах.

Правила поведінки під час перебування на плавзасобах:

· сідати в човен потрібно обережно, ступаючи по центру настилу;
· забороняється пересідати з місця на місце, сідати на борт під час руху;
· забороняється розгойдувати човен, пірнати з нього;
· категорично забороняється переходити з одного човна в інший;
· забороняється перетинати курс інших плавзасобів;
· забороняється віддалятися на човні від берега більш ніж на 100 метрів;
· забороняється катати людей на саморобних човнах, катерах, плотах, автомобільних камерах;
· забороняється виходити на воду за несприятливих метеорологічних умов;
· категорично забороняється кататися на човні без рятувального жилета, також човен має бути оснащений хоча б одним рятувальним колом.

Правила поведінки під час купання на водоймах:

· забороняється купатися в місцях, не визначених місцевими органами виконавчої влади та не обладнаних для купання людей;
· не заходити у воду в нетверезому стані;
· забороняється заходити глибше, ніж по пояс, людям, які не вміють плавати;
· не залишати малолітніх дітей без нагляду дорослих, адже їхня поведінка у воді непередбачувана;
· уникайте води зі швидкою течією;
· купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці, – не пірнайте з берега, гірки, дерева;
· у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою;
· купатися краще там, де є рятувальні служби;
· утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків.
Шановні громадяни! Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області закликає бути вкрай обережними під час відпочинку на воді. Щоб він був для вас і ваших дітей вдалим, весь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників!
/Files/images/106371413_683034738911347_9085195055092466041_n.jpg

Відповідальність за булінг

/Files/images/rmmrut-zsmwloirnu3qsrzfiwtb5ubrnvpdcyod.png

Булінг (від англ. to bull — переслідувати) — це агресивна свідома поведінка однієї дитини (або групи) стосовно іншої, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності.
Дослідники зазначають, що булінг відрізняється від сварки між дітьми тим, що:
- він супроводжується реальним фізичним чи психологічним насиллям: жертву висміюють, залякують, б’ють, розповсюджують плітки, оприлюднюють особисту інформацію та фото в соціальних мережах;
- в ситуації завжди беруть участь три сторони: той, хто переслідує, той, кого переслідують та ті, хто спостерігають;
- він негативно впливає на всіх учасників, на їхнє фізичне та психічне здоров’я;
- може виникати спонтанно, коли несподівано для себе дитина опиняється або в ситуації переслідування, або приєднується до переслідувача;
- він може повторюватися багато разів.
Цькування може мати різні форми:
- фізичний булінг (штовхання, підніжки, бійки, стусани, нанесення тілесних ушкоджень).
- вербальне цькування (обзивання чи глузування).
- булінг стосунків (relational bullying) — явище соціального вигнання — коли дітей ігнорують, не допускають до ігор та вечірок, або вони стають жертвами чуток чи інших форм публічного приниження.
- кібербулінг (приниження за допомогою Інтернету, мобільних телефонів та інших електронних гаджетів). Кіберагресори створюють публікації, що принижують гідність жертв, відправляють їм повідомлення з погрозами, викладають фотографії і відео зі знущаннями.
Діти-агресори не до кінця розуміють, якої шкоди та страждань вони завдають. Булери вважають смішним знущання над слабшою дитиною. Отримуючи схвалення з боку друзів-спостерігачів, вони відчувають себе сильними та «крутими».
Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» запровадив адміністративну відповідальність за таке правопорушення.
Булінг, внаслідок якого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до1700 гривень) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.
У разі доведення булінгу кривдник муситиме сплатити штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень) або громадські роботи протягом 20-40 годин.
Якщо ж булінг вчиняється групою осіб або повторно протягом року, то кривдник/-и сплачуватимуть від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 гривень) або мають виконувати громадські роботи протягом 40-60 годин.

Якщо булінг вчиняє особа до досягнення 16 річного віку, то за неї нестимуть відповідальність батьки або особи, які їх замінюють згідно чинного законодавства.

Крім того, якщо керівник навчального закладу не повідомить поліції про випадки цькування, муситиме заплатити штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень) або ж має виконувати виправні роботи строком до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.

Протидія булінгу – це спільна справа, подолати явище булінгу в суспільстві можливо лише спільними зусиллями. Державну політику сформовано з урахуванням потреб населення, наступний етап – її реалізація.
Начальник Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Рибіцький

/Files/images/Новорічне привітання .jpg

14 жовтня відзначаємо День Захисника України, День Українського Козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці!

Ці знаменні дати нерозривно поєднані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються.

Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду. І сьогодні ми прагнемо миру, добра, благополуччя, гідного і щасливого майбутнього нашому народу!

Хай щастя і любов поселяться у вашому будинку, а ваші сила та мужність завжди живляться любов’ю та підтримкою близьких і рідних.

Сердечно бажаємо всім щастя, радості, добра та міцного здоров'я!

З повагою колектив відділу освіти, молоді та спорту Новоушицької селищної ради.

/Files/images/1334693751837136586_1.jpeg

Учителю з любов'ю...

/Files/images/До дня вчителя .jpg

Висловлюємо сердечну вдячність за вашу працю, невтомний творчий пошук, самовідданість, високий професіоналізм, життєву мудрість, знання, добро, чуйність і сердечне тепло, які ви щедро віддаєте своїм учням. Хай же на цьому благородному шляху вас завжди супроводжує успіх. Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, обминають життєві негаразди, а ваші серця зігріває людська довіра та любов. Бажаємо Вам, дорогі вчителі, відчуття повноти та неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті., а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

/Files/images/bar1.jpg

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотекар – це талант і творчість,це мистецтво спілкування

/Files/images/Без названия (2).jpg Саме 30 вересня, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя.

Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.

У цей день, Всеукраїнський День бібліотек, ми поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх працівників цього безцінного осередка, з віками накопиченого, нашого людського досвіду і знань. Бажаємо Вам усіх благ, уваги ваших читачів і ваших справжніх шанувальників! Зі святом бібліотек!

/Files/images/48df3b8c51726d312044adcdbd815227 копия.jpg


/Files/images/Лого ВДД.jpg

Професія вихователя і всіх працівників закладів дошкільної освіти вимагає особливої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішної реалізації залежить майже все наше майбутнє. Дитячий садок не дарма вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті.

Звертаючи широку увагу суспільства на цінність дошкільного виховання, проблеми дошкільних закладів і дошкільного дитинства в цілому, в Україні, вихователі та працівники дошкільних установ відзначають своє професійне свято «Всеукраїнський день дошкілля» 27 вересня.

Вітаємо працівників дошкільної освіти. Нехай лагідна посмішка сонечка дарує Вам невичерпну енергію, красу і чарівність, життя Ваше буде наповнене щастям, добробутом та натхненням, а в оселі вашій панують світло і злагода, а в серці - добро і мудрість, а в житті - достаток і удача.

Бажаємо Вам нових професійних досягнень і глибокої поваги. Нехай прекрасні почуття зігрівають ваші серця, а доля буде щедро наповнена теплом і любов'ю.

#Урок_Я МАЮ ПРАВО!

З 10 по 20 вересня в закладах загальної середньої освіти відбулися тематичні заходи в рамках проведення тижня правових знань. Учні 9-х та 10-х класів були активними учасниками прес-конференцій, дискусій та тематичний уроків.

Діти почули про роботу органів юстиції з питань правової освіти населення, державної реєстрації народження та інших актів цивільного стану, а також діяльність державної виконавчої служби з посилення захисту права дитини на належне утримання батьками.

/Files/images/IMG_0470.jpg/Files/images/42178459_1261500807332345_1581390435648012288_n.jpg

Майстер-клас для вчителів географії

На базі Новоушицького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, гімназія» відбувся майстер-клас для вчителів географії шкіл об’єднаної територіальної громади.

Тема майстер-класу: «Компетентнісно-діяльнісний підхід щодо проведення практичних робіт у 10 класі ».

Методист природничих дисциплін Савлюк Н.І. ознайомила учителів географії із методикою формування ключових компетенцій учнів через використання різноманітних технологій навчання.

Учасники майстер-класу Боднарук А.Г., Колеснік Л.П., Космак Л.В., Макогончук С.О. підготували і змістовно провели майстер-клас.

Учасники семінару обговорили матеріали майстер-класу та обмінялися враженнями.

/Files/images/IMG_20180822_090525.jpg/Files/images/IMG_20180822_091048.jpg

/Files/photogallery/33.jpg

Шановні педагоги! Дорогі учні, батьки!

Прийміть найтепліші вітання із Днем знань!

Славна традиція святкувати перший день нового навчального року об'єднала багато поколінь: без перебільшення, його відзначають усі, від вихованців дитячих садків до людей, які давно вже закінчили школу чи ВНЗ. Це наше спільне свято, тому що в основі будь-якої справи, будь-якої професії і навіть хобі лежать знання. Вони дають людині впевненість і свободу у виборі життєвого шляху, можливість домогтися успіху і реалізувати свої здібності.

Саме тому ми настільки серйозну увагу приділяємо забезпеченню якісних освітніх послуг.

В цей світлий день бажаємо всім нам зберегти дитячу спрагу знань, юнацьку допитливість розуму і зрілість міркувань!

Зі святом 1-го вересня!

З повагою колектив відділу освіти, молоді та спорту Новоушицької селищної ради!

/Files/images/48df3b8c51726d312044adcdbd815227 копия.jpg

Педагогічна конференція 2018

/Files/images/IMG_8370.jpg/Files/images/IMG_8349.jpg

Визначальним фактором розвитку та необхідною умовою успішного існування будь-якої країни визнається якість освіти. На сьогодні якість освіти є національним пріоритетом, важливою передумовою забезпечення національної безпеки держави, додержання міжнародних норм і вимог законодавства України щодо реалізації права на освіту.

29 серпня в актовому залі Будинку дитячої творчості відбулась традиційна серпнева конференція педагогічних працівників.

Головною темою конференції звичайно була освіта як державний пріоритет, а також готовність педагогічної спільноти Новоушицької територіальної громади крокувати в ногу з часом в умовах реформування освітньої галузі та відповідати сучасним вимогам.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту М.М.Власова окреслила основні завдання, які стоять перед освітянами у прийдешньому навчальному році, наголосила на необхідності змін та організації якісного управління закладами освіти.

Директор Вільховецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Ф.С. Бацури

І.І. Шевченко поділився власним досвідом якісного управління закладом освіти, як невід’ємною рушійною силою нового освітнього процесу.

Ключові напрямки методичної роботи у Новій школі окреслила завідувач методичним кабінетом А.М. Міхалевська;

Бачення становлення та формування випускника нової моделі висвітлила заступник директора Новоушицького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, №1, гімназія А.С. Купріянова.

Щодо реалізації компетентнісного підходу у змісті дошкільної освіти та початкової школи крізь призму Концепції «Нової української школи» виступили методист Н.М. Копитко, завідувач Новоушицьким закладом дошкільної освіти Н.В. Дідченко та вчитель початкових класів Н.В. Гайдук.

Про забезпечення створення рівних умов доступу до освіти кожної дитини, зокрема розвитку інклюзивної освіти в Новоушицькій селищній об’єднаній територіальній громаді йшлося у виступах директора Струзької ЗОШ та виконуючої обов’язки директора новоствореного інклюзивно-ресурсного центру Ю.А. Максимчук.
Необхідність всебічного розвитку виховання та соціалізації особистості та розвитку позашкільної освіти підкреслила методист будинку дитячої творчості О.О. Бідна.


У своєму виступі заступник селищного голови з гуманітарних питань В.В. Кокарєв запевнив: «Усі освітяни нашої громади знаходяться в рівних умовах. Результат роботи залежить від кожного зокрема. Тому потрібно докласти максимум зусиль аби досягти поставлених цілей».

/Files/images/bar1.jpg

Методичні об'єднання

/Files/photogallery/IMG_2542.JPG /Files/photogallery/DSCN3544.JPG /Files/photogallery/IMG_2566.JPG

Традиційно початку нового навчального року передують засідання методичних об'єднань педагогічних працівників, які скеровують учительську спільноту до реалізації поставлених завдань, визначають стратегічні орієнтири подальшої роботи.

Підготовкою вчителя до роботи в умовах Нової української школи, педагогіка партнерства, формування ключових компетентностей та наскрізних умінь засобами навчальних предметів, оволодіння новими технологіями навчання та викладання - проблеми, що визначили зміст та тематику методичних об'єднань у 2018/2019 навчальному році.

/Files/images/bar1.jpg

Навчання працівників харчоблоків/Files/photogallery/image-0-02-04-79eb1ad364af459b797ee24ffeb417bd672e6e2085702d0f54d7cc362e6af1ea-V.jpg/Files/photogallery/image-0-02-04-e74d24566180abe304a64e5d5ff5ccaa90f19f95d957f6f3186c789bc2b3ef18-V.jpg

09.08.2018 р. відділом освіти, молоді та спорту Новоушицької селищної ради спільно із працівниками Новоушицького РЛВ проведено гігієнічне навчання працівників харчоблоків навчальних закладів Новоушицької територіальної громади. Даний тренінг стосувався законодавства у галузі забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення.

Окреслено вимоги щодо організації харчування дітей у навчальних закладах, профілактики інфекційних захворювань, гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь а також щодо здійснення санітарно-протиепідемічних заходів.

У підсумку працівники харчоблоків склали залік.

Питання? Відповідь!

Питання відсутні
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.